Nieuws

Gezond de feestdagen door!

De gezelligste tijd van het jaar is weer aangebroken. Tijd om door te brengen met je geliefden en te genieten van mooie momenten. Helaas ook de tijd van het jaar wanneer we ongewild toch nog wel eens een kilo of wat aankomen. Als je hard hebt gewerkt om gezond te eten en gewicht te verliezen, dan kunnen de feestdagen nog wel eens een uitdaging worden. We weten allemaal dat het ontzettend moeilijk is al dat lekkere eten dat iedereen kookt voor de feestdagen af te slaan. Met een beetje discipline en planning komt u de feestdagen gezond door. We hebben een aantal tips voor u op een rijtje gezet.


  1. Nodig mensen uit bij jou thuis. Als gastheer/ gastvrouw heb je de mogelijkheid het eten en ingrediënten zelf te verzorgen en zo gezondere opties te bieden. 
  2. Ga je toch bij iemand op bezoek? Bied dan aan een gerecht mee te nemen. 
  3. Eet voor je van huis gaat iets gezonds. Dit zorgt ervoor dat alle lekkernijen minder verleidelijk zijn en zal je minder geneigd zijn jezelf meteen vol te proppen.
  4. Wees niet te streng. Het is onmogelijk om al het lekkers te laten staan. Maar eet alleen het lekkerste en probeer de porties klein te houden.
  5. Probeer tussen de feestdagen door een “balans-dag” in te voeren met alleen maar gezond eten. 
  6. Deel de restjes uit of neem zelf geen restjes mee naar huis. 
  7. Probeer zo veel mogelijk water te drinken. Dit geeft een vol gevoel en daarnaast beperkt het wellicht de hoeveelheid aan alcoholinname.
  8. Blijf in beweging. Ga tijdens de feestdagen lekker met z’n alle een stuk wandelen en vergeet niet tussen de feestdagen door je sportroutine aan te houden.

Ik hoop dat dat deze tips je helpen gezond de feestdagen door te komen. Het belangrijkst is misschien nog wel om te realiseren dat de feestdagen niet alleen om het lekkere eten gaat, maar om de gezelligheid met elkaar!

 

Geniet van deze mooie tijd en namens ons allemaal fijne feestdagen gewenst!​


Gepubliceerd op

Schrijf u in op de nieuwsbrief en we houden u maandelijks op de hoogte

Bent u klaar met de pijn? Wij kunnen helpen!

Familie Bax

Wij gaan elk half jaar naar de tandarts omdat wij een gezond gebit willen tot onze 80ste. Wij vinden het net zo belangrijk dat het...

- Familie Bax

Anita

In 2008 en 2010  heb ik een auto-ongeluk gehad.  Hierdoor heb ik een whiplash opgelopen. Een energie probleem en zenuwpijn en veel blokkades in het...

- Anita, 29 jaar

Elaine

Ik heb al sinds mijn 15e last van mijn rug. Ik heb fysiotherapie, manueel therapie en steunzolen gehad. Eigenlijk kun je het zo gek niet...

- Elaine, 35 jaar