Sluiten

Vijf basisgewoontes voor een gezonde wervelkolom

Maak jij de juiste keuzes voor je wervelkolom?  

We krijgen pijn wanneer er iets niet goed werkt. Daardoor zou je denken dat wanneer je je goed voelt, alles goed moet werken! Dit is niet altijd het geval. Daarom hebben wij een aantal gewoontes op een rij gezet die iedereen zich zou moeten aanwennen om een gelukkige, gezonde wervelkolom te behouden!  

1. Juiste lichaamshouding  

Voor een gezonde wervelkolom is een  goede houding van cruciaal belang. Dit betekent niet alleen netjes rechtop staan, maar ook bewust zijn van je houding tijdens je werk, wanneer je zit en zelfs hoe je slaapt.  

2. Er is altijd tijd voor oefeningen  

Een gezonde wervelkolom moet sterk zijn om goed te kunnen functioneren. Maar, wat is nou de beste manier om je rug te trainen? Train de spieren rondom, zoals je buikspieren, zodat ze sterk genoeg zijn om de juiste positie te behouden. Wij hebben hier een makkelijk oefenprogramma voor opgezet. Stuur even een mail, dan zorgen wij dat u toegang krijgt tot ons speciale oefenprogramma.  

3. Goede voedingsstoffen  

We zijn ons er goed van bewust wat gezond eten met ons gewicht kan doen, maar beseffen ons niet wat het doet voor ons zenuwstelsel. Het eten van veel groenten en fruit kan ons lichaam helpen om te gaan met stress en het zenuwstelsel optimaal te laten functioneren.  

4. Goede nachtrust

Te weinig nachtrust is slecht voor het hele  lichaam, dus ook de wervelkolom. Je wervelkolom helpt je de hele dag recht te blijven staan, en heeft ook tijd nodig om te ontspannen en zich op te laden, net als de rest van het lichaam. Zorg voor een goed, ondersteunend bed en slaap niet op je buik.  

5. Regelmatige check-up  

Voorkomen is beter dan genezen. Laat je wervelkolom regelmatig nakijken door een chiropractor. Want zoals we al zeiden, “Heb je geen pijn? Dan wil dat niet zeggen dat je wervelkolom optimaal functioneert.” Heb je nog geen afspraak staan, neem dan gerust contact op.