Nieuws

Weg met de kerst stress, ga genieten!

Het is weer december! Een maand gevuld met gezelligheid en drukte, maar helaas soms ook een stressvolle maand. Dat is nou eigenlijk net niet de bedoeling. Naast dat het zonde is deze mooie dagen te laten verpesten, kan stress ook lichamelijke klachten als hoofdpijn, nek- en rugklachten, maag-en darmklachten en slapeloosheid veroorzaken. Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet om zonder stress de feestdagen in te gaan:

1.      Bepaal wat ècht belangrijk is, en belast jezelf niet met extra taken/ verplichtingen die (nog) niet nodig zijn. Zo beperk je de drukte een beetje.

2.       Zeg ja en nee wanneer je iets echt wel of wilt. Het doen van dingen waar je helemaal geen zin in hebt kan stress met zich meebrengen, terwijl leuke dingen stress verlichtend werken. Kies voor wat jou gelukkig maakt.

3.      Timemanagement! Plan vooruit. Zorg dat je op tijd je cadeautjes en boodschappen in huis hebt. Op het laatste moment alles in huis halen, net als de rest van het land, werkt vaak stress verhogend.

4.       Delegeer taken. Probeer niet alles zelf te doen, hulp vragen is oké. Er is vast iemand die jou kan ondersteunen, en vertrouw daar dan ook op.

5.      Zet irritaties aan de kant. Wanneer je je aan iemand ergert, of een geschil met iemand hebt, probeer dit dan eens los te laten. Je zult zien hoeveel verlichting dit geeft. Vrede op aarde! J

6.      Neem pauzes. Wanneer het je even te druk wordt, neem lekker even rust. Het komt allemaal wel goed.

7.      Blijf gezond eten. Gezonde voedingsstoffen voor je hersenen dragen bij aan het goed om gaan met stress. Daarnaast zorgt het ervoor dat je immuunsysteem sterk blijft en je dus fit de feestdagen ingaat.

8.      GENIET!

We hopen dat deze tips je er nog eens aan herinnerd het wat rustiger aan te doen in deze mooie tijd van het jaar!

 

Namens het hele team, fijne feestdagen gewenst!​

 

Gepubliceerd op

Schrijf u in op de nieuwsbrief en we houden u maandelijks op de hoogte

Bent u klaar met de pijn? Wij kunnen helpen!

Familie Bax

Wij gaan elk half jaar naar de tandarts omdat wij een gezond gebit willen tot onze 80ste. Wij vinden het net zo belangrijk dat het...

- Familie Bax

Sam

Sam had een voorkeurshouding. Omdat onze dochter baat had bij chiropractie, en ik daardoor zelf ook onder behandeling ben gekomen leek het ons een goed...

- Sam, 0 jaar

Kirsten

Ik kom in de praktijk door mijn ouders. Ik had altijd last van mijn nek. Alsof ik hem verdraaid had. Vooral na lang zitten of...

- Kirsten, 16 jaar