Sluiten

Chiropractie

Over chiropractie

Chiropractie is een natuurlijke geneeswijze waarbij het zenuwstelsel en de wervelkolom centraal staan. De wervelkolom is het enige doorgeefluik van het centrale zenuwstelsel. Alle zenuwimpulsen lopen vanuit de hersenen, via de wervelkolom, naar de rest van het lichaam. Wanneer er een blokkade optreedt, komen deze zenuwimpulsen niet meer goed door en kunnen verschillende klachten ontstaan. De chiropractor kan door middel van verschillende behandelmethoden deze blokkades corrigeren. Zo krijgt het lichaam de kans zichzelf verder te herstellen. Meer weten? Neem contact op!

Vergoedingen

Omdat wij staan ingeschreven bij de Stichting Chiropractie Nederland (SCN) en de Nederlandse Chiropractoren Associatie (NCA), worden de consulten door de meeste zorgverzekeraars vergoed. Deze worden vergoed via de aanvullende verzekering, afhankelijk van welk pakket jij hebt. Chiropractische behandelingen vallen niet onder het verplicht eigen risico van minimaal € 385. Dit verplichte en vrijwillige eigen risico geldt alleen voor zorg uit de basisverzekering en niet voor zorg die door een aanvullende verzekering is gedekt.

Gerelateerde behandelingen

Massagetherapie

Massagetherapie is een zeer goede aanvulling op uw chiropractische behandeling. Regelmatige massages zijn goed voor de doorbloeding van het weefsel en spieren.

Massagetherapie

Decompressie Therapie

Decompressie therapie is een succesvolle behandelmethode voor diverse rugklachten zoals een hernia, stenose en uitstralende rugpijn.

Decompressie Therapie

iDXA Total Body Scan

De iDXA brengt de gehele wervelkolom in beeld. Hiermee kunnen wij de stand en status van de wervelkolom analyseren en bepalen of er sprake is van slijtage, anatomische afwijkingen, of andere beschadigingen en standsveranderingen van de wervelkolom.

iDXA Total Body Scan

Jouw klacht, onze expertise

Chiropractie is een oplossing voor jong en oud. De behandeling wordt specifiek aangepast aan de behoefte van iedere cliënt (van 0 tot 100 jaar). De chiropractor is de enige expert met een universitaire opleiding op het gebied van rug-, nek- en andere klachten met een oorsprong in het zenuwstelsel en de wervelkolom.

Nog een klein stukje geschiedenis…

Chiropractie komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten sinds eind 19e eeuw. D.D. Palmer (1845-1914) is hier de grondlegger van. De eerste chiropractor in Nederland vestigde zich in 1968. Tegenwoordig zijn er ongeveer 250 geregistreerde chiropractoren bij de Nederlandse Chiropractoren Associatie (NCA). Het NCA- lidmaatschap van de chiropractoren bij Collins Chiropractie staat garant voor de hoogste internationale kwaliteitseisen van zorg.

Contact

Wil jij meer weten over Collins Chiropractie in het algemeen of bespreken wat wij met onze persoonlijke werkwijze voor jouw lijf en leven kunnen betekenen? Neem dan nu contact op!