Sluiten

Werkwijze, tarieven en vergoedingen

Werkwijze

Ieder mens is uniek met elk zijn of haar eigen unieke klachten en daarom is ook ieder behandeltraject uniek bij Collins. Toch kunnen we ieder proces in een aantal globale stappen onderverdelen. Wij nemen jou graag mee in deze 5 stappen waarmee we samen naar meer bewegingsvrijheid in de praktijk gaan.

Stap 0 – Screening

Ben jij nog niet bekend met chiropractie? En wil je weten hoe wij jou kunnen helpen? Maak dan een afspraak voor een screening. De chiropractor zal vrijblijvend vaststellen of chiropractie voor jouw specifieke klacht de juiste behandelwijze is.

Stap 1 – Intake

Tijdens de intake komen de volgende punten aan bod:

  • Er wordt gevraagd een intakeformulier in te vullen.
  • Dit formulier wordt zorgvuldig besproken.
  • Er wordt een uitgebreid lichamelijk onderzoek gedaan; waarbij orthopedische, chiropractische en neurologische testen aan bod komen.
  • De stand van de wervelkolom wordt in beeld gebracht.

Stap 2 – Uitleg

De vervolgafspraak ziet er als volgt uit:

  • Op basis van de intake wordt er een behandelplan op maat vastgesteld. Indien nodig zal de chiropractor ook doorverwijzen.
  • De bevindingen en het voorgestelde behandelplan worden uitgebreid met jou besproken.
  • Je krijgt direct jouw eerste chiropractische behandeling!

Het behandeltraject bestaat vervolgens uit een drietal verschillende fasen. Afhankelijk van een combinatie van factoren, zoals de aard van de klacht, leeftijd, en/ of fysieke gesteldheid, zal in de praktijk blijken hoeveel behandelingen er exact nodig blijken te zijn.

Stap 3 – Correctie

In deze fase zijn de behandelingen frequenter. De normale beweeglijkheid en het functioneren van de wervelkolom en het zenuwstelsel moeten nu worden hersteld en de blokkade(s) moet worden gecorrigeerd. Dit proces kost tijd.

Stap 4 – Stabilisatie

In de tweede fase neemt de frequentie van de behandelingen langzaam af. De chiropractor streeft nu naar het stabiliseren van de wervelkolom en het zenuwstelsel zodat het opnieuw naar behoren kan functioneren. In deze fase zal de cliënt ook passende oefeningen meekrijgen om het herstel te bevorderen en de stabilisatie te bekrachtigen.

Stap 5 – Behoud

Wanneer de functie van de wervelkolom en het zenuwstelsel is gestabiliseerd en de klachten zijn verholpen, is het belangrijk gezond te blijven. Daarom raden wij aan om jouw wervelkolom regelmatig te laten controleren, juist als je (nog) geen klachten hebt. Dit vermindert de kans op terugval en verbetert de kwaliteit van leven. Voorkomen is, hoe cliché misschien ook, toch echt beter dan genezen.

Tarieven en vergoedingen

Je kunt door jouw huisarts, neuroloog, orthopeed of fysiotherapeut naar ons zijn doorverwezen. Een doorverwijzing is echter niet noodzakelijk. Wanneer jij bij ons behandeld wilt worden kun je gewoon zonder doorverwijzing contact met ons opnemen.

Tarieven

Intake volwassene € 82,50
Intake kind (t/m 15 jaar) € 55,00
Vervolgconsulten volwassene € 59,50
Vervolgconsulten kind (t/m 15 jaar) € 49,50
Consult baby (t/m 1 jaar) van actieve cliënt Gratis

 

De consulten worden direct voldaan aan de balie. Je ontvangt van ons een factuur die je vervolgens kunt indienen bij jouw verzekeringsmaatschappij.

Vergoedingen

Omdat wij staan ingeschreven bij de Stichting Chiropractie Nederland (SCN) en de Nederlandse Chiropractoren Associatie (NCA), worden de consulten door de meeste zorgverzekeraars vergoed. Deze worden vergoed via de aanvullende verzekering, afhankelijk van welk pakket jij hebt. Chiropractische behandelingen vallen niet onder het verplicht eigen risico van minimaal € 385. Dit verplichte en vrijwillige eigen risico geldt alleen voor zorg uit de basisverzekering en niet voor zorg die door een aanvullende verzekering is gedekt.

Bekijk hier de vergoedingen voor chiropractie in 2023.