Sluiten

Chiropractie effectief tegen hoofdpijn

Column in Barneveld Magazine

Hoofdpijn komt veel voor; éen op de vijf Nederlanders heeft wekelijks last van hoofdpijn. Voor sommigen is het zelfs een dagelijkse last. Pijnstillers of andere mindelen lijken geen, of maar een korte oplossing te zijn. Zou het niet prettig zijn om de hoofdpijn vanuit de oorzaak te bestrijden?

Er zijn vele vormen van hoofdpijn. De meest voorkomende zijn spanningshoofdpijn en migraine. Spanningshoofdpijn kenmerkt zich door een klemmend bandgevoel om het hoofd en kan beginnen met nekpijn. De oorzaak van spanningshoofdpijn is meestal een blokkade in de wervelkolom. Triggers als een verkeerde houding, stress en voeding dragen hierin bij. Migraine gaat gepaard met een bonzende pijn rond de ogen, misselijkheid en soms overgeven en kan ook worden veroorzaakt door een blokkade in de wervelkolom.  

Hoofdpijn dat wordt veroorzaakt door een blokkade in de wervelkom (nekwervels) is goed te behandelen door chiropractie. Doordat de beweging in de gewrichten hersteld wordt, neemt de irritatie van de zenuwen af waardoor hoofpijn verminderd of geheel verdwijnt. Ook wanneer de oorzaak niet direct door een blokkade komt zal ontspanning van het nekwervelgebied leiden tot een sterke vermindering van intensiteit en frequentie.  

Herken jij je in deze klachten?

Wil je weten of wij wat voor jou kunnen betekenen? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvende screening, of geef je op voor de Hoofdpijndag op zaterdag 30 september. Opgeven kan hier.