Sluiten

Chiropractie en Massage: een gouden combinatie

De combinatie van massage en chiropractie lijkt langzaam terrein te winnen bij verschillende praktijken in Nederland. Wat doet massage voor nu eigenlijk voor je lichaam? En wat is de meerwaarde als een massage gecombineerd wordt met een chiropractie behandeling?

Massage

  • Regelmatige massages zijn goed voor de doorbloeding van de huid  en spieren.
  • Afvalstoffen worden beter en sneller afgevoerd en voedingsstoffen worden beter opgenomen.
  • Massages werken ontspannend en kunnen (spier)spanning, verkrampingen, stijfheid en vermoeidheid verhelpen.
  • Daarnaast bevordert massage de balans in de hormoonhuishouding en zorgt het voor innerlijke rust en balans
  • Een moment van totale rust in het drukke bestaan van alle dag. 

Massage en Chiropractie

Massagetherapie en chiropractie zorgen los van elkaar voor hele goede resultaten, maar  kunnen elkaar ook versterken! Een behandeling op basis van chiropractie kan meer effect hebben wanneer er daarnaast een massage wordt gegeven. De spieren worden opgewarmd en het lichaam kan zich ontspannen, waardoor het gemakkelijker wordt om dit terug in balans te brengen. Het lichaam herstelt zichzelf sneller en de behandeling kan langer resultaat opleveren

Door massage en chiropractie te combineren kies je ervoor om je lichaam zo gezond mogelijk te houden!

Nieuw bij Collins Chiropractie

Vanaf 14 mei bieden wij ook  ontspannende sportmassage aan! Dit is een massage waarbij naast het opwarmen en ontspannen van de spieren er ook dieper ingewerkt wordt op spierknopen.   Onze masseur is geen onbekend gezicht in de praktijk. Dat is namelijk Veronique. Zij is sinds oktober praktijkassistente, maar daarnaast ook een erkend (sport)masseur. In overleg met de chiropractor zal zij  de  massagebehandeling op jouw specifieke klachten afstemmen.