Sluiten

‘Chiropractie kan zorgen voor verlichting bij migraine’

29 november 2022 om 10:01 Zorg

BARNEVELD Als nekpijn, rugpijn, hoofdpijn, migraine of tintelingen in de ledematen herkenbare problemen zijn dan heb je wellicht al van alles geprobeerd deze klachten te verminderen. Door bijvoorbeeld een verkeerde houding, ongeval, stress of slijtage kunnen er vervelende klachten ontstaan, waarvan de kern vaak ligt in de wervelkolom. Het kan zijn dat een bezoek aan de huisarts of fysiotherapeut niks heeft kunnen oplossen, maar een bezoekje aan een chiropractor kan daar verandering in brengen. 

„Meestal komen mensen naar onze praktijk als ze al van alles geprobeerd hebben en dat is vaak zonde”, legt Ryan Collins, chiropractor en praktijkeigenaar bij Collins Chiropractie uit. „Want wij kunnen helpen. Een chiropractor houdt zich bezig met het functioneren van de wervelkolom en het zenuwstelsel en pakt het probleem bij de kern aan door gedoseerd druk uit te oefenen op de wervelkolom, met als doel deze te versoepelen en de functie te herstellen. Zo kunnen we bijvoorbeeld de nek en bovenrug behandelen en zo zorgen voor verlichting bij migraine,” licht Ryan toe. 

SCREENINGSDAG „Voor mensen die al een tijd met klachten lopen of zich afvragen of een bezoek aan onze praktijk iets voor hen is, organiseren wij maandelijks een speciale screeningsdag. Tijdens deze screeningsdag beoordelen wij gratis en vrijblijvend jouw wervelkolom op mogelijke verstoringen en zoeken we naar wat de oorzaak zou kunnen zijn van je klachten”, vertelt Ryan enthousiast. „We kijken ter plekke of wij iets kunnen betekenen en geven direct al wat tips. Tijdens de afspraak wordt er een rugscan gemaakt. Dat is een temperatuurscan die verstoringen in de wervelkolom weergeeft. De screening duurt ongeveer twintig minuten, waar we één-op-één in gesprek gaan en de klachten bespreken. Voordat de echte behandelprocedure begint, volgt er nog een uitgebreide intake maar tijdens de screening kunnen we een goede indicatie geven van een mogelijk behandelplan.”

Op 17 december organiseert Collins Chiropractie weer een screeningsdag.

KLACHTENVRIJ „Vaak zien we dat er tien tot vijftien behandelingen nodig zijn om klachten te verhelpen, maar het loont om bij acute klachten direct een afspraak te maken. Wanneer men er langer mee door blijft lopen, vergt het ook meerdere behandelingen om klachten of problemen te verhelpen. In het begin kan het behandeltraject best intensief zijn, zeker wanneer men al lang met klachten rondloopt. Maar de frequentie neemt snel af, waarna soms alleen nog ‘check-up’ behandelingen nodig zijn. De behandelde lichaamsdelen blijven vaak kwetsbaar en dus een aandachtspunt”, aldus de chiropractor. „Wanneer iemand al vanaf zijn jeugd rondloopt met klachten en sinds zijn behandelingen bij Collins zo goed als klachtenvrij is, weet je dat je belangrijk werk doet”, vertelt Ryan trots.

VERZEKERING „De aankomende screeningsdagen komen op een perfect moment. Mocht het namelijk zo zijn dat chiropractie een oplossing kan zijn voor je klachten, dan heb je tot eind van het jaar de mogelijkheid om over te stappen naar een andere verzekeraar en/of je aanvullende pakket aan te passen. 

Chiropractische behandeling wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Maar het maakt geen aanspraak op het eigen risico”, tipt Ryan. „En tijdens de screeningsdagen kunnen we ook over je verzekering de nodige vragen beantwoorden.”