Sluiten

Chiropractie na een ongeval

Een auto ongeluk kan grote schade aanrichten aan het lichaam, ook al gebeurd dit vanuit een lage snelheid. Kun je je voorstellen wat een ongeluk op hoge snelheid met je lichaam kan doen?! Zelfs al heb je niet meteen pijn, dan is het toch een goed idee om je binnen een week na te laten kijken door een chiropractor. Dit  om er zeker van te zijn dat je wervelkolom nog optimaal functioneert en dat er geen verwondingen zijn opgelopen, waarvan je op dat moment wellicht nog geen enkele weet hebt!

Het gebeurd namelijk vaak dat mensen denken ongeschonden uit de strijd te zijn gekomen, omdat ze niet direct pijn ervaren. Omdat je niet misschien meteen pijn ervaart, betekend niet dat er geen blokkades in de wervelkolom zijn ontstaan! Veel mensen onderschatten dit.

Het is overigens niet gek dat veel mensen denken dat ze niets mankeren na een ongeluk. Velen raken in shock wanneer ze dit meemaken omdat het lichaam in een “fight or flight” modus verkeerd. Daardoor voelen de meeste mensen geen pijn op dat moment, maar krijgen de volgende dag alsnog last van klachten. Dit kan ook na een aantal weken, maanden of zelfs jaren zijn.

Wees verstandig, en maak een afspraak bij uw chiropractor om klachten naar aanleiding van het ongeluk te verhelpen en/ of eventuele problemen in de toekomst voor te zijn door de oorzaak meteen aan te pakken!