Sluiten

Chiropractie ook voor kinderen

Als kinderen geboren worden, groeien en zich ontwikkelen, kunnen er blokkades in de wervelkolom ontstaan. Deze blokkades kunnen leiden tot irritatie van het zenuwstelsel en klachten opleveren bij een kind.  De chiropractor controleert de wervelkolom op deze blokkades. Door een uitgebreid onderzoek en een gerichte behandeling lokaliseert en corrigeert de chiropractor de blokkades. Hierdoor wordt de doorstroming van de zenuwen hersteld en kan het lichaam zichzelf genezen. Chiropractie is voor alle leeftijden. Al vanaf de geboorte kun je met je kindje bij ons terecht. Het is een veilige en vaak effectieve manier van behandelen voor kinderen. Voor alle leeftijden zijn er aangepaste onderzoeken en lichte en pijnvrije technieken.  

Herken tijdig klachten bij kinderen

Mogelijke indicaties om een chiropractor te raadplegen: ontroostbaar huilen, slaapproblemen, voorkeurshouding, motorische problemen, klagen over rug- nek- of hoofdpijn, scoliose, pijn in armen of benen. Natuurlijk kunnen bovenstaande problemen ook een andere oorzaak hebben. Daarom wordt er met behulp van een uitgebreide intake eerst bepaald of chiropractie zinvol is of dat er een doorverwijzing nodig is.  

Waarom hebben kinderen eigenlijk behandeling nodig?

Kinderen zijn in hun opgroeiende periode onderhevig aan fysieke stress. Al in de baarmoeder en tijdens de bevalling kunnen er blokkades in de wervelkolom ontstaan. Kruipen en lopen gaat gepaard met de nodige valpartijen. Naarmate kinderen ouder worden krijgen ze te maken met sport, valpartijen, langdurig tablet-, telefoon- of computergebruik en langdurig zitten op school. Het lichaam past zich aan deze stress aan. Dit kan klachten veroorzaken. Als de blokkades in een vroeg stadium worden verholpen, zal het kind zich op een normale manier ontwikkelen en is de kans groot dat klachten op latere leeftijd uitblijven.  

Wil je weten of wij iets voor jouw kind kunnen betekenen? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvende screening.