Sluiten

Chiropractie tijdens zwangerschap

Zwanger zijn is voor veel vrouwen een van de mooiste periodes uit hun leven. Zo bijzonder hoe er een klein baby’tje in je buik ontwikkelt. Helaas kunnen zwangerschapsklachten roet in het eten gooien. Lage  rugpijn en  bekken, spier- en gewrichtspijn kunnen optreden. Wat veel mensen niet weten is dat chiropractie deze klachten verlichten en vaak zelfs geheel kan verhelpen.

Lees hier waarom chiropractie tijdens je zwangerschap een goed idee is!

1. Optimale functie van het lichaam.

Tijdens de zwangerschap heeft de wervelkolom veel extra gewicht te dragen, en kan daardoor uit balans raken. Het balanceren van de wervelkolom en zenuwstelsel is zeer belangrijk wanneer je zwanger bent. Op deze manier zorg je ervoor dat je lichaam optimaal kan functioneren en kunnen  alle banden en pezen hun werk goed doen. Geen overbodige luxe  wanneer het lichaam zoveel veranderingen ondergaat.

2. Juiste positie van het bekken

Bekkeninstabiliteit veroorzaakt pijn rond de bekkengewrichten en het schaambeen. Dit wordt veroorzaakt door hormonen die de gewrichtsbanden verweken waardoor ze verzwakken. Chiropractie stabiliseert het bekken waardoor klachten verminderen of zelfs geheel verdwijnen. Daarnaast kan scheefstand van het bekken de groei- en beweegruimte van de baby verkleinen.

3. Pijnverlichting

Helaas komen pijntjes tijdens een zwangerschap vaak voor. Niet alleen lage rugpijn, maar ook bekken, spier- en gewrichtspijn kunnen optreden. Dit komt grotendeels door al het extra gewicht waar de wervelkolom mee wordt belast. Het goede nieuws? Chiropractie kan deze klachten verlichten en vaak zelfs geheel verhelpen waardoor het nemen van pijnstillers niet meer nodig is.

4. Voordelen tijdens bevalling

Wie wil er nou geen “makkelijke” bevalling? Scheefstand van het bekken en de wervelkolom kan problemen veroorzaken tijdens de bevalling wanneer de baby zich niet in de juiste positie kan sturen.  Dit kan een natuurlijke bevalling zonder complicaties in de weg staan. Er zijn natuurlijk veel verschillende factoren die meespelen tijdens de bevalling, waar je wel of geen invloed op hebt. Het enige wat je zelf kan doen is zorgen dat je in optimale conditie bent.

Misschien is het nog goed om te weten dat we voor onze zwangere cliënten een speciale behandeltafel hebben en de behandelingen zacht zijn. Behandelingen zijn effectief tijdens iedere fase van de zwangerschap.

Wij dragen graag ons steentje bij aan een plezierige zwangerschap zodat de aanstaande mama optimaal kan genieten van deze bijzondere periode!