Sluiten

de Onderhoudsfase

In de praktijk krijgen we regelmatig de vraag, “Waarom moet ik nog langskomen terwijl ik geen klachten meer heb?” De meeste patiënten komen bij ons in de praktijk terecht met acute of chronische klachten aan de wervelkolom.  Nadat zij de correctie en stabilisatiefase hebben doorlopen start de onderhoudsfase. In deze fase hebben patiënten geen tot weinig klachten maar komen ze eens in de 4 tot 8 weken (per persoon afhankelijk) langs voor een behandeling zodat de eerder behaalde resultaten behouden blijven. Eigenlijk werkt het hetzelfde als je controle afspraak bij de tandarts of de APK voor je auto!

Maar waarom is dit dan nodig? Dagelijkse activiteiten vormen een belasting van ons lichaam. Denk hierbij aan langdurig in (verkeerde) werk en/of zithouding, stress, sporten, verkeerde slaaphouding, ga zo maar door. Deze belastingen aan ons lichaam veroorzaken blokkades/problemen in de wervelkolom. Door middel van onderhoudsbehandelingen houden wij de toestand van je wervelkolom goed in de gaten en kunnen blokkades op tijd verholpen worden voordat ze leiden tot grotere problemen en pijnklachten.  

Door regelmatig een bezoekje te brengen aan de chiropractor, voldoende te bewegen en te zorgen voor een juiste zit,- slaap, en werkhouding ga je preventief te werk.