Sluiten

Een hernia. Wat nu?

Voor het verlichten van pijn bij onder andere een hernia, bieden wij sinds kort een nieuwe therapie aan: decompressie therapie.

Decompressie geeft een verlichting van druk. Bij teveel druk op de wervelkolom krijgen de tussenwervelschijven een andere vorm. Hierdoor kunnen zenuwen worden bekneld en klachten als pijn, tintelingen en gevoelloosheid ontstaan. Het doel van decompressie therapie is de tussenwervelschijf weer op de juiste plaats te krijgen door meer ruimte te creëren tussen de tussenwervelschijven zodat de druk op de zenuw vermindert of zelfs geheel verdwijnt.

Decompressie therapie is een succesvolle behandelmethode voor diverse rugklachten zoals een hernia (rug en nek), ischias, stenose, uitstralende rugpijn, spierspasmen, slijtage van de tussenwervelschijven en spinale wortelcompressie.

Tijdens de behandeling ligt u comfortabel op onze unieke decompressietafel. U wordt bevestigd op de tafel en zal 15 minuten een op u afgestemd  programma doorlopen. Gedurende deze tijd wordt er subtiel gedoseerde rek uitgeoefend op de wervelkolom. Door de verminderde druk op de tussenwervelschijf ontstaat er ruimte voor een betere doorbloeding en raakt de tussenwervelschijf weer in staat om voedingsstoffen, vocht en zuurstof op te nemen.  Door de decompressie therapie een aantal weken regelmatig te ondergaan zullen de tussenwervelschijven verstevigen en minder druk geven op de zenuwen.