Sluiten

Factoren die genezing beïnvloeden

De meeste cliënten komen naar ons toe met pijn. En willen natuurlijk dat dit zo snel mogelijk wordt opgelost. Het innemen van een pijnstiller verdooft de pijn (het symptoom) binnen een zeer korte tijd. Veel van ons zijn gewend geraakt aan dit razendsnelle resultaat. De pijn is verdwenen, maar helaas is de oorzaak er nog steeds. Chiropractie werkt anders.

In plaats van het symptoom te onderdrukken, pakt chiropractie de oorzaak van de pijn aan zodat het lichaam weer kan functioneren zoals het bedoelt is en de symptomen zullen verminderen.

Hoe lang duurt dat?

Omdat we hierbij afhankelijk zijn van vele factoren is dit moeilijk te voorspellen. Hier zijn de belangrijkste factoren:

  • Het probleem: De ene klacht lost zich sneller op dan de andere.
  • Hoelang zit het probleem er al:  De meeste problemen in de wervelkolom kunnen jarenlang zonder symptomen bestaan. De pijn is misschien vorige week opgedoken, maar het heeft zich langzaamaan opgebouwd. Meer recente problemen hebben de neiging sneller op te lossen dan al lang bestaande problemen.
  • Gezondheid :Is je immuunsysteem aangetast? Zit je veel? Beweeg je te weinig? Heb je overgewicht? Krijg je voldoende rustgevende slaap? Ben je een roker? Degenen die gebrek aan vitaliteit hebben, merken vaak dat het langer duurt om te herstell Leeftijd: Hoe ouder je bent, hoe langzamer je geneest.
  • Levensstijl: Wat ben je bereid te doen (of te stoppen met doen!) tussen de behandelingen om je lichaam de beste kans te geven om te genezen? We kunnen wijzigingen in je dieet, oefeningen, verhoogde wateropname of andere aanpassingen voorstellen.
  • Stress: Er zijn drie soorten stress. Fysieke stress, zoals trauma door een auto-ongeluk. Chemische stress, zoals medicijnen, alcohol of een slecht voedingspatroon. En emotionele stress van zorgen, depressie, woede of angst. Degenen met meer stress hebben meer tijd nodig om te genezen.
  • Inzet: De verbinding tussen lichaam en geest speelt een belangrijke rol. Neem je verantwoordelijkheid. Geloof dat we je kunnen helpen. En werk met ons aan een betere gezondheid.
  • Behandelplan:  Je behandelplan is ontworpen om in de kortst mogelijke tijd de beste resultaten te bereiken. Resultaten komen voort uit regelmatige behandelingen. Een bezoek missen kan uw voortgang belemmeren.

Als je vragen hebt over de snelheid van je herstel, vraag het dan! Er is meestal een logische verklaring. Het is mogelijk dat we je behandelplan moeten herzien of andere wijzigingen moeten aanbrengen. Ons voornaamste doel is jouw gezondheid!