Sluiten

Hoe kun je het genezingsproces versnellen?

n de praktijk krijgen we regelmatig de vraag: “Wat kan ik doen om mijn genezingsproces te helpen versnellen?” Hierbij een aantal tips:

  • Voldoende nachtrust: Probeer 8 uur per nacht te slapen. Een goede nachtrust geeft het lichaam de tijd om te herstellen. Maar slaap niet op je buik! Dit kan veel klachten veroorzaken. Slaap daarom altijd op je rug of zij. Je brengt ongeveer 1/3 van je leven door in bed. Daarom zijn een goed kussen en matras zeer belangrijk!
  • Gezonde voeding: Je bent wat je eet. Een gezond voedingspatroon is ten alle tijden van belang, maar al helemaal tijdens een genezingsproces. Drink 2 liter water op een dag en eet voldoende groeten en fruit. Heb je vragen over jouw voedingspatroon? Vraag het ons!
  • Houdt je aan je behandelplan: Kom op de dag van de afspraak. Je behandelplan is afgestemd op jouw behoeften. De ervaring leert dat cliënten die het behandelplan geheel opvolgen beter resultaat behalen dan degenen die dat niet doen.
  • Beweging: zitten is het nieuwe roken. Regelmatig bewegen heeft een positieve invloed op je gezondheid. Ga bijvoorbeeld lopen of zwemmen. Doe je een sport die wat meer vraagt van je lichaam dan deze twee? Luister dan goed naar je lichaam en forceer niets. En let op, sport niet op de dag van de behandeling.
  • Rek en strek: Afhankelijk van de klacht kan het goed zijn om oefeningen te doen. Volg het advies van de chiropractor.
  • Correct tillen: de juiste tiltechniek is zeer belangrijk. Til met twee handen, ga door je knieën en houdt je rug recht. Voorkom dat je je rug draait tijdens het tillen. Dit is zeer belastend voor de wervelkolom. Tot slot, voorkom het tillen van zware voorwerpen.
  • Geduld: natuurlijk wil je dat je klachten zo snel mogelijk verdwenen zijn. Maar genezing kost tijd. Neem deze ook!