Nieuws

"Innate Intelligence", wat bedoelen we daarmee?

Deze keer willen we het onderwerp “Innate Intelligence” eens gaan bespreken. Dit is een term die veel gebruikt wordt binnen chiropractie. Maar wat wordt hier nou eigenlijk mee bedoelt?

Alle levende wezens hebben een aangeboren/ lichaamseigen intelligentie. De missie van deze intelligentie is het lichaam zich aan te laten passen aan universele krachten en gebeurtenissen. Hierdoor kunnen alle lichaamsdelen gecoördineerd te werk gaan voor hetzelfde doel.

Stel je voor. Je snijdt per ongeluk in je vinger, je breekt een been of je hebt een griepje. Wat zorgt nou precies voor dat je goed herstelt? Is het de pleister, het gips of de pijnstiller? Allemaal niet, dit zijn slechts hulpmiddelen. Hetgeen dat daadwerkelijk zorgt voor het herstel is het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Dit noemen we dus “Innate Intelligence.”

 

De intelligentie van het lichaam ontstaat al tijdens conceptie. Twee cellen worden één,  en daar komt een heel klein mensje uit dat opgroeit tot een volwassen persoon met 100 miljard cellen. Hoe wist welke cel of het een darmcel, een huidcel of een levercel moest worden? Deze aansturing van groei is de intelligentie die in het lichaam aanwezig is, en die ook verantwoordelijk is voor herstel. Maar zoals als we weten wordt elke cel aangestuurd door het zenuwstelsel. Welk op zijn beurt weer beschermd wordt door de wervelkolom. Wanneer er dus een blokkade optreedt in de wervelkolom, zullen zenuwimpulsen tussen de hersenen en het lichaam niet meer goed doorkomen en kan er dus weinig tot geen herstel plaatsvinden.

 

Chiropractie zorgt er dus voor dat de communicatie tussen de hersenen en de rest van het lichaam optimaal is waardoor het lichaam zichzelf kan herstellen en je gezond blijft!

 

Gepubliceerd op

Schrijf u in op de nieuwsbrief en we houden u maandelijks op de hoogte

Bent u klaar met de pijn? Wij kunnen helpen!

Penny

Drie jaar geleden ben ik van mijn paard gevallen. Mijn hoofdpijnklachten waren zeer ernstig en in het ziekenhuis gaven ze aan dat ze me hier...

- Penny, 22 jaar

Anita

In 2008 en 2010  heb ik een auto-ongeluk gehad.  Hierdoor heb ik een whiplash opgelopen. Een energie probleem en zenuwpijn en veel blokkades in het...

- Anita, 29 jaar

Maria

Na eerst geen idee te hebben van wat chiropractie precies inhield ben ik nu razend enthousiast. Het is erg bijzonder om te zien wat chiropractie...

- Maria, 27 jaar