Sluiten

Is chiropractie veilig?

Ja! Elke medische behandeling brengt kleinere of grotere risico’s met zich mee, maar chiropractie is wereldwijd erkend als een van de veiligste geneeswijzen. De kans dat er iets misgaat bij het uitvoeren van een behandeling, uitgevoerd door een echte chiropractor is een op vijf miljoen.

Een manier om een idee te krijgen van de veiligheid, is door te kijken hoe aansprakelijkheidsverzekeraars de risico’s  inschatten. Chiropractie heeft in de Verenigde Staten de laagste tarieven voor de aansprakelijkheidsverzekering van alle medische beroepsgroepen.

Daarnaast gaan wij , net als elke medisch specialist niet zomaar over tot behandeling. Er wordt een uitgebreid lichamelijk onderzoek (intake) gedaan; waarbij orthopedische, chiropractische en neurologische testen worden gedaan. Daarnaast wordt de structuur van de wervelkolom in kaart gebracht door middel van röntgenfoto’s. Op basis van de intake en de röntgenfoto’s wordt er een diagnose en behandelplan op maat vastgesteld.

 Chiropractoren hebben in het buitenland de academische titel DC Doctor of Chiropractic. Ook onze chiropractoren hebben deze titel in het buitenland behaald. Helaas is deze titel in Nederland nog niet erkend. Daarnaast zijn we geregistreerd bij zowel de beroepsvereniging NCA als het kwaliteitsorgaan SCN. Zij zien er op toe dat de we aan de kwaliteitseisen voldoen en de chiropractoren jaarlijks de vereiste bij- en nascholing volgen.

 Wil je meer weten? Kijk op de site van onze organisatie: hier.