Sluiten

Migraine

Er zijn vele vormen van hoofdpijn, zoals spanningshoofdpijn, en migraine. Wanneer je stekende of bonzende hoofdpijn hebt, vaak aan één kant van het hoofd, dan kan het zijn dat je migraine hebt. In Nederland hebben zo’n 3,1 miljoen mensen wel eens last van migraine.

De pijn wordt erger bij inspanning en het kan zijn dat je, je misselijk voelt en moet overgeven. Vaak is fel licht of een hard geluid slecht te verdragen. Soms wordt migraine vooraf gegaan door een ‘aura’. Je ziet dan 30-60 minuten voor de hoofdpijn begint al een soort flitsen of schitteringen. In enkele gevallen kan het zijn dat u een doof gevoel, tintelingen of wat minder kracht heeft aan één kant van uw gezicht of lichaam. Migraine komt vaak in aanvallen. Bij de één duurt dit 4 uur, bij de ander 3 dagen.

Migraine ontstaat als gevolg van een verandering in de bloedcirculatie in de hersenen. Dit wordt zeer waarschijnlijk veroorzaakt door invloed van het zenuwstelsel op de bloedvaten. De wervelkolom is het enige doorgeefluik van het centrale zenuwstelsel. Alle zenuwimpulsen lopen vanuit de hersenen, via de wervelkolom, naar de rest van het lichaam. Wanneer er een blokkade in de wervelkolom optreedt, komen deze zenuwimpulsen niet meer goed door en kunnen verschillende klachten ontstaan, waaronder migraine.

De chiropractor heeft verschillende behandeltechnieken voor hoofdpijn en migraine. Als na ons onderzoek blijkt dat er daadwerkelijk een verband ligt tussen de klachten en een blokkade in de wervelkolom dan is behandeling zeer zinvol. Je zult al snel verlichting voelen en de frequentie en intensiteit zullen verminderen.

Wil je weten of wij je kunnen helpen? Maak een vrijblijvende afspraak voor een screening.