Nieuws

Nekpijn

Het hebben van nekklachten komt helaas vaak voor. Nekpijn voelt als een zeurende, trekkende pijn aan één of beide kanten van de nek of boven op de schouders. Het kan zijn dat je merkt dat je, je nek minder goed kan bewegen bij, bijvoorbeeld, het omkijken in de auto of op de fiets.

Nekpijn kan ook andere klachten als hoofdpijn, migraine, arm- en schouderklachten veroorzaken. Dit kan geleidelijk veroorzaakt worden door te weinig afwisseling in je houding, eenzijdige belasting, te weinig beweging, slijtage, stress, of vermoeidheid. Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet om dit zoveel mogelijk te voorkomen:

1.       Let op je slaaphouding. Slaap nooit op de buik. Daarbij komt teveel druk op de nek te staan.

2.       Daarnaast is een goed hoofdkussen cruciaal. Deze mag niet te hoog zijn en moet de juiste steun bieden. Wel eens last na het slapen? Probeer eens     een nieuwe.

3.       Let op je lichaamshouding. Houdt de schouders omlaag. Zo ontstaat er geen spanning op de nekspieren.

4.       Zit of sta je veel in dezelfde houding? Neem regelmatig een kleine pauze en wissel eventjes van houding.

5.       Vermijd stress. Onbewust zal het lichaam krampachtig worden en spieren aanspannen. Stress en spanning lijken tegenwoordig onvermijdelijk maar het     is een keuze. Bewustwording hiervan is de eerste stap!

6.       Draag geen zware schoudertas. En wanneer je iets optilt, probeer het gewicht zoveel mogelijk te verdelen aan beide kanten.

7.       Wees voorzichtig met het gebruik van airconditioning, of het rijden met een raam open. Bij tocht, en grote verschillen in temperatuur treden  rug- en     nekproblemen sneller op, vooral  als je licht bezweet bent.

8.       Laat je nek regelmatig checken door een chiropractor. Een chiropractor kan eventuele blokkades in de nekwervels corrigeren. Zo krijgen nekklachten     geen kans!

Acute pijn? Leg een koud (let op; nooit warm) kompres in je nek of  smeer in met Biofreeze (verkrijgbaar in de praktijk) om de pijn te verlichten. En maak een afspraak bij een van onze chiropractoren. Wij zullen je zo snel mogelijk helpen!

Gepubliceerd op

Schrijf u in op de nieuwsbrief en we houden u maandelijks op de hoogte

Bent u klaar met de pijn? Wij kunnen helpen!

Maria

Na eerst geen idee te hebben van wat chiropractie precies inhield ben ik nu razend enthousiast. Het is erg bijzonder om te zien wat chiropractie...

- Maria, 27 jaar

Familie Bax

Wij gaan elk half jaar naar de tandarts omdat wij een gezond gebit willen tot onze 80ste. Wij vinden het net zo belangrijk dat het...

- Familie Bax

Joni

Ik had soms last van mijn nek als ik vaak bukte. Toen gingen ze naar mijn nek kijken en toen had ik helemaal geen last...

- Joni, 7 jaar