Nieuws

Pijn - slechts het topje van de ijsberg

De meeste mensen gaan voor het eerst naar een chiropractor wanneer ze pijn hebben. Als je pijn hebt, is dat het enige waar je aan kunt denken. Het beïnvloedt je werk- en privéleven, je relaties, je mentale gezondheid en meer.

Maar komt het hebben van pijn uit het niets? Tenzij je een ongeluk hebt gehad of bent gevallen, nee! Wat we zien bij 90% van onze cliënten is dat  pijn het resultaat is van een opgebouwd probleem in de wervelkolom. Dit kan het resultaat zijn  van vallen, een ongeluk, jarenlang een slechte houding, weinig of verkeerde lichaamsbeweging, slechte voedingsgewoonten, stress en meer.

Wat is pijn? Pijn is een signaal van het lichaam naar je hersenen om aan te geven dat er iets niet goed functioneert of niet goed herstelt. Pijn komt eigenlijk te laat, het probleem is er al. Pijn  is als het topje van de ijsberg - iets dat je gemakkelijk kunt zien (voelen), maar dat slechts een klein deel van het hele plaatje vertegenwoordigt. Denk aan wat zich onder de oppervlakte schuilhoudt. Het hebben van pijn is dus niet altijd een goede indicator om te zien hoe gezond je bent!

Omdat pijn een laat signaal van de wervelkolom dat er iets niet goed functioneert, is het gelukkig vaak ook weer het eerste dat verdwijnt. Helaas wil dit niet zeggen dat je wervelkolom dan weer optimaal beweegt en functioneert. Als je alle fases van de behandelingen doorloopt (correctie , stabilisatie en behoud),  zal je, je niet alleen op je best voelen, maar werken aan het voorkomen van blessures, slijtage  en pijn - nu en in de toekomst.

Regelmatige check-ups van je wervelkolom bij de chiropractor is net als het naar de tandarts gaan voor je gebit; voorkomen is beter dan genezen!

Gepubliceerd op

Schrijf u in op de nieuwsbrief en we houden u maandelijks op de hoogte

Bent u klaar met de pijn? Wij kunnen helpen!

Sam

Sam had een voorkeurshouding. Omdat onze dochter baat had bij chiropractie, en ik daardoor zelf ook onder behandeling ben gekomen leek het ons een goed...

- Sam, 0 jaar

Peter Bun

Hoofdpijn: Van veel naar kunnen tellen op één vinger. Meer dan 25 jaar werd ik geconfronteerd met 4 à 5 keer per week stevige hoofdpijn....

- Peter Bun, 69 jaar

Joni

Ik had soms last van mijn nek als ik vaak bukte. Toen gingen ze naar mijn nek kijken en toen had ik helemaal geen last...

- Joni, 7 jaar