Sluiten

Sport en Chiropractie

We zijn steeds meer bezig met sporten en gezondheid! De intensiteit van onze training wordt zwaarder. Wil je het maximale uit jezelf halen tijdens het sporten? Als je al hard traint, gezond eet, voldoende nachtrust krijgt en voldoende water drinkt, dan doe je het al heel goed! Maar, veel mensen vergeten het meest belangrijke aspect van hun gezondheid, dat cruciaal kan zijn in het behalen van je doelen: je zenuwstelsel! Deze moet optimaal functioneren om het maximale uit jezelf te kunnen halen

Het zenuwstelsel en functioneren van het lichaam

Het zenuwstelsel wordt beschermd door de wervelkolom. Zenuwimpulsen worden verzonden vanuit de hersenen, en gaan via de wervelkolom naar de rest van het lichaam. Wanneer er dus een blokkade in de wervelkolom optreedt, kunnen zenuwimpulsen niet goed doorkomen, en kan het lichaam niet optimaal functioneren. Het zenuwstelsel is dus direct verbonden met balans, oogbeweging, en controle over je ademhaling. Welke sporter wil nou geen betere hand-oog coördinatie, balans en betere zuurstofopname? Chiropractie spoort eventuele blokkades in de wervelkolom en verhelpt ze.

Spierkracht

Daarnaast verbeterd chiropractie ook je spierkracht. Colloca en Keller hebben een studie gepubliceerd over het effect van een chiropractische behandeling op spierkracht. Zij ondervonden dat de sporter na één chiropractische behandeling meer spierkracht ontwikkelde. De zenuwtoevoer naar de spier werd optimaal, waardoor er dus meer spierkracht mogelijk was (JMPT).

Herstel

Om grotere en sterkere spieren te ontwikkelen is het van belang dat het lichaam snel en voor 100% hersteld. Recentelijk onderzoek heeft aangetoond dat chiropractie het verzuringproces verminderd zonder dat substantie P verminderd (een element dat verantwoordelijk is voor celdeling en herstel) (Teodorczyk-Injeyan, Injeyan, Ruegg 2006). Wil jij het maximale uit jezelf halen, je sportprestaties verbeteren, of je tegenstander een stapje voor zijn? Zorg dat je regelmatig wordt nagekeken door een chiropractor als onderdeel van je gezonde levensstijl, of je nou wel of geen klachten hebt. Want, een optimaal functionerend zenuwstelsel = een optimaal functionerend lichaam = een optimale gezondheid!

Bron: New York Chiropractic Life Center your 100 Year Lifestyle Affiliate Chiropractor in New York NY