Sluiten

Stappen maken!

Lopen, voor de meeste mensen is dit geen probleem! Maar toch zitten veel volwassenen het grootste gedeelte van hun dag in plaats van hun lichaam te laten doen waarvoor het gemaakt is, bewegen! Als chiropractor helpen we de wervelkolom in balans te houden zodat het zenuwstelsel optimaal kan functioneren. Maar om te zorgen dat het lichaam gezond blijft, hebben we hulp nodig van jou. Jij moet zorgen dat je voldoende beweging krijgt!

Hou je bij hoeveel stappen je zet per dag? Met speciale stappentellers of zelfs speciale apps kun je een idee krijgen hoeveel je per dag loopt. Erg motiverend om bij te houden.

Het wandel effect

Lopen is niet alleen goed voor de benen, maar voor het hele lichaam! Zelfs een korte wandeling van 20 minuten is genoeg je doorbloeding te bevorderen en je hartslag te verhogen. Maar daar blijft het niet bij. Er zijn veel meer voordelen. Wandelen kan je helpen om gewicht te verliezen, het risico op bepaalde ziekten te verlagen, je stemming te verbeteren, je hart te versterken en je  meer energie te geven.

Hoe krijg je meer stappen in je dag?

Hier wat eenvoudige tips!

  • Neem de trap in plaats van de lift.
  • Parkeer je auto wat verder weg.
  • Ga eens samen wandelen in plaats van samen koffie drinken.
  • Ruil 20 minuten tv kijken eens in voor een blokje om.

Zo kunnen we eindeloos verder gaan, maar de sleutel is het gewoon te gaan DOEN.