Sluiten

Wijs op Reis

Eindelijk vakantie! Voor velen van ons begint dit helaas met vakantiestress en is de ontspanning vaak zoek tot  de vakantiebestemming. Voorbereidingen, de reis en vakantie zelf gaan helaas regelmatig gepaard met lichamelijke problemen als rug- en nekklachten. kunnen het plezier van reis en vakantie ook tegengaan. Het is  belangrijk om goed voorbereid en ontspannen weg te gaan. Hiervoor hebben een aantal tips voor u samengesteld:  

 1. Zorg dat u voor u op vakantie gaat een chiropractische behandeling heeft gehad. Zo gaat u fit op reis.
 2. Neem de tijd om in te pakken en pak liever twee tassen dan één koffer. Dit maakt tillen minder belastend voor uw rug.
 3. Let alsnog goed op uw houding tijdens het tillen.
 4. Las tijdens reizen regelmatig een pauze in. Het is beter om regelmatig korte pauzes te nemen, dan één langere. Rekken en strekken! 
 5. Let op uw zithouding, vooral in de auto is het van belang dat de knieën niet te lang hoger zijn dan uw heupen. Gebruik bijvoorbeeld een kussentje om op te zitten of als steun in de onderrug. 
 6. Stel de stoel zo af dat de zitting van de stoel licht afloopt naar voren toe.
 7. Neem uw eigen kussen mee op vakantie, zodat u zeker bent van een goede neksteun.
 8. Wees voorzichtig met het gebruik van airconditioning, of het rijden met een raam open. Bij tocht, en grote verschillen in temperatuur treden  rug- en nekproblemen sneller op, vooral  als u licht bezweet bent.
 9. Veel mensen vinden het fijn om op hun buik te liggen op het strand of bij het zwembad. Vermijd deze houding liever. Dit zet te veel druk op uw nek en onderrug. 
 10. Zorg voor voldoende beweging tijdens uw vakantie.
 11. Neem Biofreeze mee. Mocht u toch pijn ervaren, dan is het goed dit product te gebruiken om te koelen. Dit verlicht de pijn en bevordert het herstel. Dit product is verkrijgbaar in onze praktijk.
 12. Bij een acuut probleem, raadpleeg www.ecunion.eu voor een chiropractor in de buurt.
 13. Last, but not least; GENIET!

Zijn er toch klachten ontstaan tijdens uw vakantie? Maak dan een afspraak in onze praktijk om te zien hoe wij u verder kunnen helpen.

Wij wensen u een hele fijne en gezonde vakantie!!!