Sluiten

Wintersport

Het wintersportseizoen is volop aan de gang. Is het voor jou ook bijna zover? Als je gaat wintersporten is balans essentieel. Wanneer je goed voorbereid aan de slag gaat, kan je lichaam de “niet-dagelijkse” bewegingen beter aan, en kunnen blessures worden voorkomen. Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet:

  1. Tijdens het skiën of snowboarden worden er spiergroepen ingeschakeld die je normaal weinig gebruikt. Het is verstandig om deze spiergroepen alvast te versterken in de weken voor je op vakantie gaat. Bekijk deze link voor geschikte oefeningen.
  2. Zorg voor het juiste materiaal. Vooral skischoenen zijn erg belangrijk. Ze moeten als gegoten om uw voet en onderbeen zitten, en mogen niet knellen. Misschien overbodig, maar draag een helm!!
  3. Zorg dat je wervelkolom en zenuwstelsel optimaal functioneren voordat je gaat. Maak dus een afspraak voor een chiropractische behandeling voor vertrek.
  4. Begin rustig aan.Neem de tijd er weer even in te komen zodat je lichaam rustig kan wennen. Daarnaast is het een goed idee een goede warming-up en cooling-down (en dan bedoelen we niet après skiën ;-)) te doen.
  5. Geef je lichaam de kans te herstellen. Wanneer het lichaam erg vermoeid is, is het verstandig een dagje op de piste over te slaan.
  6. Neem voldoende rust. Na een lange dag op de piste is het belangrijk een goede nachtrust te hebben. Zo kun je de volgende dag weer met volle kracht de piste op. Neem daarnaast je eigen kussen mee. Dit voorkomt nekproblemen.
  7. Drink voldoende water. Water drinken is altijd belangrijk, maar al helemaal wanneer je intensief bezig bent.
  8. Neem Biofreeze mee. Mocht je toch pijn ervaren, dan is het goed dit product te gebruiken om te koelen. Dit verlicht de pijn en bevordert het herstel. Biofreeze is verkrijgbaar bij ons in de praktijk.
  9. Tot slot, doe voorzichtig en geniet! Wintersport is de ideale gelegenheid je zinnen eens helemaal te verzetten en de dagelijkse stress achter je te laten.

Een hele fijne vakantie gewenst! Zorg ervoor dat je heelhuids weer thuis komt. Mocht dat niet het geval zijn, neem na je vakantie dan contact met ons op zodat u er weer snel bovenop bent.