Werkwijze

Screening

Bent u nog niet bekend met chiropractie? En wilt u weten hoe wij u kunnen helpen? Maak dan een afspraak voor een screening. De chiropractor zal vrijblijvend vaststellen of chiropractie voor uw klacht de juiste behandelwijze is. Neem snel contact op voor een afspraak.

Intake

Tijdens de intake komen de volgende punten aan bod:

  • U wordt gevraagd een intakeformulier in te vullen.
  • Dit formulier wordt zorgvuldig besproken.
  • Er wordt een uitgebreid lichamelijk onderzoek gedaan; waarbij orthopedische, chiropractische en neurologische testen aan bod komen.
  • Er wordt een temperatuurscan van uw wervelkolom gemaakt.
  • Er wordt een iDXA Total Body Scan gemaakt.

Uitleg

De vervolgafspraak ziet er als volgt uit:

  • Op basis van de intake wordt er een behandelplan op maat vastgesteld. Indien nodig zal de chiropractor ook doorverwijzen.
  • De bevindingen en het voorgestelde behandelplan worden uitgebreid met u besproken.
  • U krijgt uw eerste chiropractische behandeling!

Behandeltraject

Het behandeltraject bestaat uit 3 verschillende fasen. Afhankelijk van verschillende factoren zoals de aard van de klacht, leeftijd, en/ of fysieke gesteldheid zullen er een verschillend aantal behandelingen nodig zijn.


1. Correctie

In deze fase zijn de behandelingen frequenter. De normale beweeglijkheid en het functioneren van de wervelkolom en het zenuwstelsel moeten nu worden hersteld en de blokkade(s) moet worden gecorrigeerd. Dit proces kost tijd.

2. Stabilisatie

In de tweede fase neemt de frequentie van de behandelingen langzaam af. De chiropractor streeft nu naar het stabiliseren van de wervelkolom en het zenuwstelsel zodat het opnieuw naar behoren kan functioneren. In deze fase zal de cliënt ook passende oefeningen meekrijgen om het herstel te bevorderen en de stabilisatie te bekrachtigen.

3. Behoud

Wanneer de functie van de wervelkolom en het zenuwstelsel is gestabiliseerd en de klachten zijn verholpen, is het belangrijk gezond te blijven! Daarom raden wij aan regelmatig uw wervelkolom te laten controleren, juist als u geen klachten heeft. Dit vermindert de kans op terugval en verbeterd de kwaliteit van leven. Voorkomen is beter dan genezen!

Bent u klaar met de pijn? Wij kunnen helpen!

Maria

Na eerst geen idee te hebben van wat chiropractie precies inhield ben ik nu razend enthousiast. Het is erg bijzonder om te zien wat chiropractie...

- Maria, 27 jaar

Erik

Ik had altijd erg last van mij rug. Stijf, door mijn werk als bakker sta ik veel in dezelfde houding, voorovergebogen. Hierdoor kreeg ik last...

- Erik, 40 jaar

Familie Bax

Wij gaan elk half jaar naar de tandarts omdat wij een gezond gebit willen tot onze 80ste. Wij vinden het net zo belangrijk dat het...

- Familie Bax