Uw klachten

Hoofdpijn

Oorzaak

Twintig procent van de Nederlandse bevolking heeft wekelijks last van hoofdpijn. Hoofdpijn is vaak erg complex en kent vele verschillende oorzaken. Denk hierbij aan verkeerde lichaamshouding, veel schermwerk, vochthuishouding, voeding, hormonen en nachtrust. 

Anatomie

De oorzaken kunnen gerelateerd zijn aan de wervelkolom, het zenuwstelsel, spieren en gewrichten, maar ook hormonen, de vochthuishouding en stress kunnen een rol spelen. Hoofdpijn heeft vaak een oorsprong in de gewrichten of de spieren van de nek en de schedelrand. Daarom gaan nekklachten vaak gepaard met hoofdpijnklachten.  

 Klachten

Chiropractie kan een uitkomst bieden bij de volgende soorten hoofdpijn:

  • -Cervicogene hoofdpijn: hierbij komen de klachten vanuit de nek (ter plaatse van de nekwervels) en trekken naar het hoofd. Kan gepaard gaan met nekpijn en uitstralingspijn naar de arm(en).
  • -Spanningshoofdpijn: dit kan voelen als een te strakke band om het hoofd en kan van lange of korte duur zijn. De klachten lijken erg op die van cervicogene hoofdpijn. De hoofdpijn kan ook gepaard gaan met nek- en schouderklachten.
  • -Migraine: Migraine is een zeer heftige vorm van hoofdpijn. Vaak gaat migraine gepaard met lichtflitsen, zwarte vlekken, misselijkheid of uitstraling zoals tinteling in de armen of het gezicht. Ook uitvalsverschijnselen komen voor bij migraine. De pijn heeft een bonkend of stekend karakter en blijft gemiddeld 24 tot 48 uur aanwezig. 

Behandeling

De chiropractor zal proberen om samen met u de oorzaak te achterhalen. Naar aanleiding daarvan kan de chiropractor u adviseren over hoe u deze oorzaken en daarmee de hoofdpijn het beste weg kunt nemen. Chiropractie kan zorgen dat uw wervelkolom zo goed mogelijk functioneert zodat de klachten verminderen. Omdat in ons lichaam alles met elkaar in verbinding staat kunnen problemen elders in de wervelkolom (bv. de lage rug) ook een oorzaak van hoofdpijn zijn. De chiropractor zal u dan ook altijd van top tot teen onderzoeken zodat eventuele oorzaken die bijdragen aan de klachten niet gemist kunnen worden.

Bent u klaar met de pijn? Wij kunnen helpen!

Peter

Ik heb mijn leven lang last van rugpijn gehad. Tot een goede vriend mij doorstuurde naar Collins. Hij had altijd dezelfde klachten maar was er...

- Peter, 47 jaar

Sam

Sam had een voorkeurshouding. Omdat onze dochter baat had bij chiropractie, en ik daardoor zelf ook onder behandeling ben gekomen leek het ons een goed...

- Sam, 0 jaar

Erik

Ik had altijd erg last van mij rug. Stijf, door mijn werk als bakker sta ik veel in dezelfde houding, voorovergebogen. Hierdoor kreeg ik last...

- Erik, 40 jaar