Uw klachten

Nekpijn

Oorzaak

Nekpijn is een veel voorkomende klacht. Naar schatting krijgt maar liefst 70% van de bevolking er wel eens mee te maken. Nekpijn kan door verschillende redenen plotseling opkomen of geleidelijk ontstaan. Een verkeerde lichaamshouding, en verkeerde houding bij gebruik van telefoon, of tablet, stress, auto ongeluk (whiplash) en slijtage (artrose), of een plotselinge beweging zijn slechts enkele voorbeelden.


Anatomie

Bij nekpijn is er zelden sprake van ‘schade’ in de nek. Nekklachten hebben in de regel een functionele oorzaak die vaak te herleiden is naar de wervelkolom (door een verschoven of vastzittende nekwervel).


Klachten

Vaak voelt nekpijn als een zeurende, trekkende pijn aan één of beide kanten van de nek of bovenop de schouders. Het kan zijn dat u merkt dat u uw nek minder goed kan bewegen bij, bijvoorbeeld, het om kijken in de auto of op de fiets.  Nekpijn kan gepaard gaan met bijkomende klachten als duizeligheid, hoofdpijn, uitstralende pijn naar de armen, tintelingen in handen en vinders, oorsuizen, opgetrokken schouders en stijfheid in de bovenrug.


Behandeling

Wij gaan samen met u op zoek naar de oorzaak van uw nekpijn. De meeste nekklachten zijn goed te behandelen door de behandeltechnieken die wij gebruiken. Zijn uw klachten niet geschikt om chiropractisch behandeld te worden, dan zullen wij naar de juiste persoon doorverwijzen.

Om te voorkomen dat het herstel een langdurig en moeizaam proces wordt, is het belangrijk om tijdig een chiropractor te raadplegen.

Bent u klaar met de pijn? Wij kunnen helpen!

Familie Bax

Wij gaan elk half jaar naar de tandarts omdat wij een gezond gebit willen tot onze 80ste. Wij vinden het net zo belangrijk dat het...

- Familie Bax

Joni

Ik had soms last van mijn nek als ik vaak bukte. Toen gingen ze naar mijn nek kijken en toen had ik helemaal geen last...

- Joni, 7 jaar

Penny

Drie jaar geleden ben ik van mijn paard gevallen. Mijn hoofdpijnklachten waren zeer ernstig en in het ziekenhuis gaven ze aan dat ze me hier...

- Penny, 22 jaar